Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Колибаївська громада» (код ЄДРПОУ: 04404025) був реорганізований і увійшов до складу Кам’янець-Подільської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колибаївська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Кам’янець-Подільської громади

Вітання зі святом Покрови Пресвятої Богородиці, Днем захисника України та Днем українського козацтва. З днем села Острівчани.

Дата: 13.10.2020 16:53
Кількість переглядів: 1118

Цього дня Україна та українці по всьому світу відзначають потрійне свято: духовне – Покрова Пресвятої Богородиці, історичне – День українського козацтва та звитяжне – День захисника України.

Фото без опису

День захисника України відзначають та церковне свято Покрови Пресвятої Богородиці, яке здавна є одним із найулюбленіших українських свят.

У Київську Русь свято Богородиці прийшло з Візантії, це сталося після запровадження християнства. За однією з версій, блаженний Андрій був удостоєний явлення Богородиці в Константинополі. На ту пору місто було оточене чужинцями. Вона з’явилася і вкрила людей своїм покровом. Невдовзі ворог відступив, і місто було врятоване від знищення. Відтоді Покрова асоціюється з заступництвом і захистом від ворога як видимого, так і невидимого. Особливо шанували Богородицю-Покрову запорізькі козаки. Вони мали на Січі церкву в Її честь, а також ікону «Козацька Покрова». На свято Покрови козаки проводили ради, обирали кошових, старшин, гетьмана. Відзначаючи цей важливий для кожного з нас день, ми з особливою вдячністю і шаною згадуємо тих, хто боронить сьогодні нашу Батьківщину, і тих, хто підтримує нас у цій боротьбі.

Колибаївська сільська рада вітає жителів та гостей с.Острівчани з храмовим св‘ятом та бажає миру і добра вашим оселям! Також зичимо нашим воїнам, які нині захищають територіальну цілісність та суверенітет України, міцності духу та довгих літ життя. Нехай вас оберігає Пресвята Богородиця під своїм Покровом!


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua