Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Колибаївська громада» (код ЄДРПОУ: 04404025) був реорганізований і увійшов до складу Кам’янець-Подільської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колибаївська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Кам’янець-Подільської громади

Розпочалася Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства».

Дата: 01.12.2020 15:47
Кількість переглядів: 331

1 грудня 2020 року в Колибаївській ЗОШ І-ІІст. відбулося засідання «круглого столу», присвячене  Всеукраїнській інформаційній кампанії «16 днів проти насильства».

Фото без опису

У 1999 році Генеральна Асамблея ООН оголосила 25 листопада Міжнародним днем боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок. Щороку в цей день у різних країнах по всьому світу розпочинається акція “16 днів проти насильства”.

За участю поліцейського офіцера Колибаївської громади  Ільїна Дмитра Олександровича, фахівця із соціальної роботи КПРЦСССДМ, члена ГФзОГП «ОПОРА»  Зюбрицької Галини Олександрівни та голови ГО «Західно-Української експертно-правової платформи», координатора проєкту «Протидія спалаху домашнього насильства у місцевих громадах» в Хмельницькій області Ільчишеної Вікторії Ігорівни та педагогічного колективу  школи.

Основне завдання цієї акції - привернути увагу спільноти до актуальних проблем запобігання та протидії домашньому насильству, а також активізація діяльності державних установ і громадських організацій задля об’єднання зусиль заради захисту прав людини.

Акція «16 днів проти насильства» — це нагода ще раз нагадати громадськості про існування цих проблем у суспільстві, підвищити рівень обізнаності людей щодо усіх форм насильства, продовжити процес створення недискримінаційного простору для життя, розвитку і професійного зростання кожної людини.

Подібні масштабні проблеми можна подолати лише об’єднавши зусилля, забезпечивши комплексний підхід до їх вирішення: попереджаючи наступні випадки насильства, притягуючи до відповідальності кривдників.

«У кожній другій родині, яка перебуває у складних життєвих обставинах, є прояви домашнього насильства. І такий факт удвічі ускладнює роботу соціальних служб, які покликані надавати соціальні послуги, вивести цю сім’ю з бідності, з кризи, і тому нам потрібно знати оці причини для того, щоб надати якісну допомогу кожній родині»

Домашнє насильство вчиняється незалежно від соціального статусу родини, релігійних переконань і навіть етнічного походження.

Фото без опису

Після засідання «круглого столу» серед учнів 8, 9 класів проведена лекція на тему: «ТИ і ВІЛ»; «Вбережи себе від ВІЛ/СНІДУ», «ВІЛ-інфекція БЕЗПЕЧНА при СПІЛКУВАННІ – страх безпідставний». Воно присвячене проблемі профілактики ВІЛ/СНІДу і не тільки. СНІД – одна з найважливіших і трагічних проблем, що виникли перед людством наприкінці XX сторіччя. Та головна проблема навіть не в тому, що Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) офіційно зареєструвала понад 40 мільйонів ВІЛ-інфікованих та 16 мільйонів померлих. Ми вже звикли, що 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Проблема в тому, що ми, як і багато років тому, не хочемо всерйоз сприймати факт, що живемо в світі, в якому існує вірус імунодефіциту людини, і повірити, що проблема СНІДу і його наслідків безпосередньо стосується кожного.

Фото без описуМи сподіваємося, що одного разу можна буде сказати: «Зі СНІДом покінчено!»

 



« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua