Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Колибаївська громада» (код ЄДРПОУ: 04404025) був реорганізований і увійшов до складу Кам’янець-Подільської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колибаївська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Кам’янець-Подільської громади

Кам’янець-Подільська місцева прокуратура інформує.

Дата: 06.11.2020 10:26
Кількість переглядів: 125

Судом, за результатами розгляду позову місцевої прокуратури, зобов’язано повернути земельну ділянку

Згідно із ч. 1 ст. 116 Земельного кодексу України громадяни та юридичні особи набувають право власності та право користування земельними ділянками із земель державної та комунальної власності за рішеннями органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в межах їх повноважень, визначених цим Кодексом або за результатами аукціону.

Відповідно до ч. 3 ст. 116 ЗК України безоплатна  передача  земельних ділянок  у  власність  громадян  проводиться  у  разі:

а) приватизації земельних ділянок, які перебувають у користуванні громадян;

б) одержання земельних ділянок внаслідок приватизації державних і комунальних сільськогосподарських підприємств, установ та організацій;

в) одержання земельних ділянок із земель державної і комунальної власності в межах норм безоплатної приватизації, визначених цим Кодексом.

Передача земельних ділянок безоплатно у власність громадян у межах норм, визначених цим Кодексом, проводиться один раз по кожному виду використання.

Відповідно до ч. 1 ст. 121 Земельного кодексу України громадяни України мають право на безоплатну передачу їм земельних ділянок із земель державної або комунальної власності для ведення особистого селянського господарства – не більше 2 гектара.

Вивченням питання законності надання земельних ділянок державної власності на території Довжоцької сільської ради встановлено, що наказом Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області передано у власність жителю Кам’янець-Подільського району земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства площею 2 га, що знаходиться за межами населених пунктів Довжоцької сільської ради Кам’янець-Подільського району.

Разом з тим, встановлено, що вказаний громадянин, на підставі державного акту на право власності на земельну ділянку у 2007 році отримав земельну ділянку в с. Довжок з цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства площею 1,80 га.

Враховуючи, що на час отримання спірної земельної ділянки громадянин використав своє право на безоплатне отримання у власність земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства в межах норм безоплатної передачі земельних ділянок для даного виду використання, місцевою прокуратурою заявлено позов до Кам’янець-Подільського міськрайонного суду про визнання недійсним наказу Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області та повернення державі спірної земельної ділянки.

28 вересня 2020 року Кам’янець-Подільським міськрайонним судом позов місцевої прокуратури розглянуто та задоволено в повному обсязі.

 


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua