Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Колибаївська громада» (код ЄДРПОУ: 04404025) був реорганізований і увійшов до складу Кам’янець-Подільської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колибаївська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Кам’янець-Подільської громади

Кам’янець-Подільська місцева прокуратура інформує.

Дата: 23.09.2020 13:03
Кількість переглядів: 142

Місцева прокуратура вживає заходів до стягнення коштів з перевізників, які надають послуги із перевезення вантажу без дозволу на рух автомобільними дорогами загального користування при перевищенні транспортним засобом нормативних вагових параметрів.

 

Статтєю 33 Закону України "Про автомобільні дороги" передбачено, що рух транспортних засобів, навантаження на вісь, загальна маса або габарити яких перевищують норми, встановлені державними стандартами та нормативно-правовими актами, дозволяється за погодженнями з відповідними органами у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Відповідно до ч.3 ст.48 Закону України «Про автомобільний транспорт», у разі перевезення вантажів з перевищенням габаритних або вагових обмежень обов'язковим документом також є дозвіл, який дає право на рух автомобільними дорогами України, виданий компетентними уповноваженими органами, або документ про внесення плати за проїзд великовагових (великогабаритних) транспортних засобів, якщо перевищення вагових або габаритних обмежень над визначеними законодавством становить менше п’яти відсотків.

Таким чином, рух великовагових та великогабаритних транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями та залізничними переїздами здійснюється на підставі дозволу на участь у дорожньому русі транспортних засобів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні (далі - дозвіл), виданим перевізникові уповноваженим підрозділом Національної поліції, або документа про внесення плати за проїзд таких транспортних засобів.

Управлінням Укртрансбезпеки при виявленні вказаних порушень складається акт перевірки, та проводиться розрахунок плати за проїзд великовагових та (або) великогабаритних транспортних засобів автомобільними дорогами загального користування.

Кошти, стягнені за проїзд автомобільними дорогами загального користування великовагових та/або великогабаритних транспортних засобів, спрямовуються в установленому порядку до державного бюджету.

У випадку, коли визначена плата за проїзд, неоскаржена та несплачена перевізником у встановлені чинним законодавством строки, вона набуває статусу заборгованості перед Державним бюджетом України.

В зв’язку з невжиттям Державною службою України з безпеки на транспорті, як органом, уповноваженим державою здійснювати відповідні функції у спірних відносинах, заходів щодо стягнення плати за проїзд автомобільними дорогами транспортних засобів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні, під час здійснення габаритно-вагового контролю, в судовому порядку позов подається прокуратурою.

Так, в поточному році Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою заявлено три позови в інтересах Державної служби України з безпеки на транспорті до порушників на загальну суму 63 тис. грн.


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua