Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Колибаївська громада» (код ЄДРПОУ: 04404025) був реорганізований і увійшов до складу Кам’янець-Подільської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колибаївська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Кам’янець-Подільської громади

Співпраця служби зайнятості із підприємцями – один із ефективних шляхів підвищення рівня зайнятості населення

Дата: 03.09.2020 15:27
Кількість переглядів: 180

 Уже традиційно у першу неділю вересня, згідно з Указом Президента України, у нашій державі відзначається День підприємця. У  цей день  ми вітаємо енергійних, ініціативних людей, які зуміли організувати і успішно розвинути свою справу, людей, які не  тільки забезпечили роботою себе, але й інших, створивши нові робочі місця.

Фото без опису

 Сьогодні у Хмельницькій області працюють майже 61,3 тис. юридичних та фізичних осіб (без державних підприємств та банків), з них 55% у оптовій та роздрібні торгівлі (33715 одиниць), у промисловості – 6,0% (3678), у сільському господарстві 4,6% (2820) тощо.

Певна кількість суб’єктів господарювання Хмельницької області  вже оцінили  переваги у співпраці зі службою зайнятості та стали її постійними клієнтами та надійними соціальними партнерами. Таке партнерство та взаємовигідна співпраця забезпечує безробітних надійним місцем роботи, а роботодавців – кваліфікованими кадрами; стимулює керівників підприємств, установ, організацій та приватних підприємців офіційно оформлювати працівників у штат, виплачувати їм легальну заробітну плату та забезпечувати соціальні гарантії.

  «Протягом  січня – серпня 2020 року понад 4,4 тис. роботодавців звернулися до Хмельницької обласної служби зайнятості в пошуку працівників. У базі даних налічувалось 20,5 тис. вакансій. Забезпечено роботою 13,4 тис. громадян, в тому числі 9,5 тис. зареєстрованих безробітних.  В цілому, близько 60 % вакансій було оперативно укомплектовано. Широким попитом користуються професії будівництва, транспорту, агропромислового комплексу, сфери торгівлі та послуг», - зазначає директор Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня.

 Також роботодавці, які мають потребу в кваліфікованих працівниках охоче користуються такою послугою служби зайнятості, як професійне навчання, перенавчання  та підвищення кваліфікації. Так, з початку року із 2,2 тис. безробітних, які навчалися під конкретні робочі місця на замовлення 789 роботодавців;  96,4% були успішно працевлаштовані.

 Для оперативної роботи роботодавців зі службою зайнятості є можливість зареєструватися в «Електронному кабінеті роботодавця» (https://www.dcz.gov.ua/cabinet).

 А ще служба зайнятості допомагає стати підприємцем. Зокрема, проводиться системна інформаційна та профорієнтаційна робота з питань започаткування власної справи: індивідуальні та групові консультації, семінари з орієнтації на підприємницьку діяльність, комп’ютерна діагностика на виявлення схильностей до зайняття бізнесом. Безробітні, які виявили бажання відкрити власну справу, залучаються до навчання з основ підприємницької діяльності. Цього року, за сприяння служби зайнятості, започаткували власну справу шляхом одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності - 21 особа.  

 З нагоди професійного свята колектив Хмельницької обласної служби зайнятості щиро дякує всім підприємцям за співпрацю! Бажаємо вам міцного здоров’я, щастя, надійних ділових партнерів і вірних друзів, втілення намічених планів та нових досягнень.

 До відома: Станом на 3 вересня 2020 року  Хмельницьким ОЦЗ прийнято 5443 позитивних рішень про виплату  допомоги по частковому безробіттю 8973 особам, в тому числі 5430 ФОПам. (Згідно Порядку надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину, затверджений постановою КМУ № 306 22.04.2020, зі змінами № 453 03.06.2020).

Відділ інформаційної роботи

Хмельницького ОЦЗ; 29000,  

м.Хмельницький,  пров. Шевченка, 10,  тел: 

+38(0382) 65-74-18 

+38(0382)76-46-42

khm-ocz@kmocz.gov.ua


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua