Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Колибаївська громада» (код ЄДРПОУ: 04404025) був реорганізований і увійшов до складу Кам’янець-Подільської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колибаївська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Кам’янець-Подільської громади

У Вінниці відбулась розширена урядова нарада «Децентралізація та регіональний розвиток»

Дата: 06.04.2018 10:33
Кількість переглядів: 629

     5 квітня, у Вінниці сільський голова Колибаївської сільської ради об’єднаної територіальної громади Михайло Желізник та його заступник Дмитро Довганюк брали участь у розширеній урядовій нараді «Децентралізація та регіональний розвиток» під головуванням Президента України Петра Порошенка та Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. Розширена урядова нарада об’єднала представників Уряду, іноземних експертів та посадовців, очільників регіонів, голів міськрад і ОТГ.

Фото без опису     На порядку денному розглядалися питання, що стосуються подальшого розвитку України, зокрема у рамках загальнодержавної реформи з децентралізації.

Фото без опису

Кубів Степан Іванович - Перший віце-прем'єр-міністр України-міністр економічного розвитку та торгівлі.

Фото без опису

Гриневич Лілія Михайлівна - Міністр освіти і науки України

Фото без опису

    У вітальному слові Президент України Петро Порошенко наголосив: «Органи місцевого самоврядування мають зосередити зусилля на покращенні життєвого середовища для всіх громадян України – надання високоякісних, публічних послуг в економічному, соціальному і культурному розвитку територіальних громад. Кожна відремонтована лікарня, кожний збудований дитячий садок, кожен прокладений автошлях є вкладом в розвиток країни, елементом забезпечення загальнонаціональних інтересів і кроком до покращення іміджу на міжнародній арені».

    Глава Уряду підкреслив, що доходи місцевих бюджетів зросли на понад 100 млрд грн, завдяки децентралізації. Окрім того, держава, в якості підтримки регіонів, направляє на місця за різними програмами понад 30 млрд грн. Але, оскільки ключовим завданням є розвиток економіки, то потрібно говорити про те, як примножити ці доходи. «З 100 млрд грн треба зробити 200 млрд грн і направити цей ресурс на створення нових робочих місць, підвищення стандартів життя громадян. І тут важливе значення мають і зарплата, і пенсія, в яку прийшли поліклініку і в яку школу чи садок пішли наші діти. Це наше завдання», – сказав Володимир Гройсман.

    Невдовзі у рамках засідання розпочалась робота панельних дискусій «Український досвід децентралізації: здобутки та завдання на перспективу», «Економічне зростання регіонів: пріоритет нинішнього етапу децентралізації», «Сталий розвиток дієвих громад і адміністративних послуг», «Децентралізація у сфері освіти, реалізація проекту «Нова українська школа» та розвиток профтехосвіти», а також «Децентралізація у сфері охорони здоров’я».

 



« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua